Järkyttävä suomalaisvideo: Mies tappoi pesivät pulut ja poikaset – nettiväki raivostui

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa valtaosa pesimälinnuista on rauhoitettu ympäri vuoden. Kaikki lintulajit ovat rauhoitettuja pesimäaikaan, joka on Etelä-Suomessa 10. maaliskuuta – 31. heinäkuuta. Pesimäaikaan kaikenlainen pesinnän häiritseminen on kielletty. Nyt verkossa raivostuttaa asiaan liittyvä törkeä video.

YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen

YouTubessa videoita nimimerkillä Marko Repairs julkaiseva Marko Vanhanen julkaisi toissapäivänä videon, jossa hän lähti kertomansa mukaan pulujahtiin. Videon voi katsoa tästä linkistä. Videolla hän itse kuvaa kuinka ottaa ullakoltaan kiinni kaksi täysikasvuista pesivää pulua ja vie ne pois. Pian hän kertoo surmanneensa molemmat.

– Mun oli pakko ottaa niiltä kahdelta pululta niskat nurin, kun ne on niin paikkauskollisia, että ne tulee aina vaan uudestaa näille samoille mestoille. Ei niitä voi jättää henkiin. Se on aika kova vuokra tästä kyllä, Vanhanen kertoo videolla.

Ennen täysikasvuisten lintujen surmaamista mies huomasi, että ullakolla on kaksi kuoriutunutta poikasta ja yksi kuoriutumaton muna. Myös ne kokevat videolla karun kohtalon.

– Noi on vielä niin pieniä, että ei ne varmaan tajua, että mikä niille tuli. Täällä on näitä munia. Paniskohan pannulle. Tää lähtee pois, samoin kuin tää porukka tästä. Niille tulee nyt muovipussikomento.

Videolla Vanhanen kertoo, ettei ole ensimmäistä kertaa surmaamassa linnunpoikasia.

– Hyökkääköhän se emo muuten mun kimppuun? Mulla on niistä kokemusta. Kun mä otin niiden poikaset, niin äidinvaistot heräsivät jollain sorsaemolla ja sehän hyökkäsi mun kimppuun. Onkohan näillä kyyhkysillä yhtään samanlaisia ajatuksia? Sehän nähdään ihan kohta, vai joko mä niistä emoista pääsin jo eroon?

Tämän jälkeen mies laittaa muovipussiin ensin kuoriutumattoman munana ja sen jälkeen kaksi elävää poikasta.

– Tonne menee, eli ensin tää teidän kuoriutumaton sisarenne. Ja sitten te lähdette tonne muovipussimatkalle. Se on nyt hasta la vista. Ei tässä nyt muu auta.

Staran toimituksen saaman vinkin mukaan poliisille on tehty ilmoitus videosta.

YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen
YouTube, Marko Vanhanen