Kim Jong-un on kohta videopelisankari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on kansansa sankari ja rakastettu johtaja. Ainakin, mikäli Pohjois-Korean propagandaan on uskomista. Valtio oli taannoin uutisissa lakiuudistuksen myötä, jonka mukaan hänen kotimaansa miehet joutuvat pitämään samaa hiustyyliä kuin Jong-un.

YouTube
YouTube

Pian Kim Jong-un sekkailee myös omassa videopelissään. Moneyhorse-pelistudio on ilmoittanut julkaisevansa Glorious Leader! -videopelin, jossa pelaaja astuu Pohjois-Korean diktaattorin saappaisiin. Tehtävänä on tietenkin taistella amerikkalaisia valoittajajoukkoja vastaan.

PC-tietokoneille ja älypuhelimille julkaistava Glorious Leader! on toteutettu vanhojen sivuperspektiivistä seurattavien toimintapelien tyyliin Super Nintendo -henkisillä grafiikoilla. Myös koripallotähti ja Kim Jong-unin ystävä Dennis Rodman on tietenkin mukana videopelissä. Diktaattori pääsee jopa ratsastamaan pelissä yksisarvisella, jollaisen pesän arkeologit löysivät maan riippumattomana totuuden torvena tunnetun median mukaan Pohjois-Koreasta vuonna 2012.