Ukulele ei ole muka heavy-soitin? Kuuntele tämä Slayer-veto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metallimusiikki ja hard rock muuttuu tyyliltään huomattavasti, kun raskaan musiikin instrumentit vaihdetaan klassisiin tai akustisiin versioihin. Esimerkkinä mainittakoon Apocalyptican selloilla soittamat metallicoverit, jotka saattavat joidenkin mielestä olla jopa alkuperäisiä parempia.

YouTube
YouTube

Nyt Rob Scallon -niminen nuorimies soittaa Slayeria havaijilaisella perinnesoittimella. Ukulelessä on vain neljä kieltä. Sen sointi taipuu monitahoiseen musisoimiseen, ja tästä todisteena on hiljattain nettiin ladattu video. Scallon soittaa pienellä kitarallaan Slayerin War Ensemble -kappaleen kitarasoolo-osuudet – eikä ollenkaan huonosti.

Pikkuisella perinnesoittimell tilulilutteleva Scallon saa oikeutetusti kehuja soitostaan, sillä vaikka soundi on hyvin lelumainen, onnistuu hän luomaan kappaleeseen jopa hieman alkuperäistä psykedeelisemmän tunnelman. Säröä ei juuri ole.

Maailman suosituimpiin raskaan musiikin yhtyeisiin kuuluva Slayer on tahkonnut thrash metallia jo vuodesta 1981 lähtien. Viime vuonna musiikkimaailma järkyttyi pahasti, kun yhtyeen kitaristin Jeff Hannemanin uutisoitiin menehtyneen vain 49-vuotiaana. Slayer-yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jeff Hannemanin lisäksi toinen kitaristi Kerry King, rumpali Dave Lombardo ja laulaja-basisti Tom Araya. Yhtye on uransa aikana herättänyt kohua esimerkiksi uskonnon vastaisella imagollaan sekä sotaa ja väkivaltaa koskevilla sanoituksillaan. Hanneman ja King valittiin Guitar World -lehden maailman parhaiden kitaristien listalla sijalle 10.