Ukulele taipuu heavysoittimeksi – tässä odottamaton cover

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rob Scallon on nuorimies, joka on noussut netti-ilmiöksi soitettuaan YouTube-videoilla Slayeria banjolla ja ukulelella. Havaijilaisessa perinnesoittimessa on vain neljä kieltä, mutta silti se taipuu uskomattomiin sfääreihin myös brutaalia death metallia soitettaessa.

YouTube
YouTube

Ukulelessa on lelumainen soundi, mikä tekee siitä entistäkin kiehtovamman raskasta musiikkia näppäillessä. Tällä kertaa ukulelesta kaikuu Scallonin sormien alla Cannibal Corpsen Franctic Disembowelment -kappaleen säveliä. Hullunkurinen cover jatkaa musiikkimiehen suosimaa psykedeelistä linjaa, jossa säröpitoinen sävy muuttuu uudella soittimella sirkusmusiikkimaiseksi tilulilutteluksi.

Hämmentävä video jatkaa Scallonin voittokulkua ja mies on soittanut aiemmin muun muassa Slayeria perinnesoittimilla. Tällä kertaa videon kuvaukset vaativat myös ukulelen uhrilahjakseen, sillä soitin lyötiin lopussa rikki puuta vasten.