LEGO-palikat sulavat käsiin – tehty suklaasta

Ruoka · Terhi Piiroinen

LEGO on tanskalainen leikkikalusarja, jonka valmistaminen aloitettiin jo vuonna 1949. LEGO seuraa ajan hermolla ja toteuttaa vuosittain suosituimmista elokuvista, sarjakuvista ja televisiosarjoista kokonaisia rakennuspalikkasarjoja. Suklaapalikoita ei ole kuitenkaan nähty.

Taiteilija Akihiro Mizuuchi on luonut LEGO-palikoiden innoittamana oman sarjansa, joka lyö herkullisuudellaan kaikki aiemmat rakennuspalikkasarjat. Hän valmistaa LEGO:t suklaasta. Lopputuloksena syntyy suklaisia rakennelmia, joita tekisi mieli pistellä poskeen jo ennen rakennelman valmistumista.

Rakennuspalikkasarjan herkullisuudesta huolimatta mieleen nousee kysymys: Kuinka palikoilla rakennetaan siten, että suklaa ei sula sormissa? LEGO nousi vuonna 2012 maailman suurimmaksi leikkikaluvalmistajaksi ohittaen jopa superyhtiö Mattelin. LEGO on perheyritys.