Tomaattifestivaali muutti Valencian kadut ketsupiksi – tältä se näytti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosittain Espanjan Valenciassa juhlittu La Tomatina -festivaali kerää Bunolin kylään kymmeniä tuhansia festivaalivieraita kaduille viettämään riemukasta tomaattisotaa. Festivaali lisää suuresti alueen turismia ja tänä vuonna festivaalissa kokeiltiin ensimmäistä kertaa maksullista sisäänpääsyä.

YouTube
YouTube

Kymmenen euron pääsymaksusta huolimatta La Tomatina -festivaali veti kadut täyteen väkeä ja paikalle saapui arviolta 25.000 juhlijaa. Tomaattifestivaalien ideana on heitellä tomaattimössöä ihmisten päälle, ja jäljelle jäävä sotku on karmivaa katseltavaa. Käytännössä kadut päällystetään tomaattimurskalla.

Associated Press on nyt julkaissut videon tomaattifestivaalien tunnelmasta. Tämän vuoden tapahtuman aikana murskattiin lähes 125.000 tonnia tomaatteja. Festivaalia juhlitaan vuosittain elokuun viimeinen keskiviikko.