Kotipihaan ilmestyi valtava hämähäkinverkko – yhdessä yössä

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Monet hämähäkit kutovat näyttäviä verkkoja, joita ne käyttävät pesinä, keinona pyydystää saalista ja suojatakseen muniaan. Seitti on lujempaa ja kestävämpää kuin monet ihmisen kehittelemät materiaalit, ja maailman suurin tunnettu hämähäkinverkko on halkaisijaltaan peräti noin 25 metrin kokoinen.

Iso-Britannian Colernessa asuvaa Russell Hardingia odotti elämänsä yllätys, kun hän oli kävellä päin jättiläismäistä hämähäkinverkkoa kotipihallaan. 74-vuotiaan miehen autotallin eteen oli nimittäin ilmestynyt halkaisijaltaan lähes kaksimetrinen seitti. Verkko ulottui hänen autonsa sivupeilistä läheiseen vajaan asti.

– En ymmärrä miten hämähäkki teki sen. Se oli uskomatonta, mies kuvaili Daily Mail -lehdelle.

Mies onnistui siirtämään verkkoa tuhoamatta sitä, jotta hän pääsisi töihin autollaan. Yhden yön aikana pihaan ilmestynyt seitti oli kadonnut jo kolme vuorokautta myöhemmin. Brittiläinen hämähäkkitutkija Lawrence Bee uskoo kyseessä olleen ristihämähäkin verkko. Isoista ja näyttävistä seiteistään tunnettua hämähäkkilajia tavataan laajalti myös Suomessa.