Ravintola poisti listahinnat – maksu omantunnon mukaan

Ruoka · Terhi Piiroinen

Taloudellisen taantuman aikoiihin niin yksityiset kuin yrittäjät joutuvat pyristelemään raha-asioidensa takia. Maksuvoiman heikentyessä yrittäjien täytyy keksiä uusia konsteja pitääkseen kassavirran käynnissä. Just Cookin -ravintolan omistaja Dana Parris päätti jättää asian kertomansa mukaan Jumalan harteille.

Pohjois-Karolinassa ravintolaansa pitävä Parris huomasi, että kulunut kesä oli ollut poikkeuksellisen hiljainen. Nyt hän on antanut asiakkaiden itse päättää annostensa hinnoista. Parris on jättänyt ruokalistan hinnat kokonaan pois luottaen asiakkaidensa omaan arvostelukykyyn ja omatuntoon annosten maksamisessa.

Yllättäen naisen bisnesidea on ollut odotettua suositumpi ja monet ovat maksaneet jopa enemmän kuin mitä annokset kustansivat aiemmin. Nyt naisen ravintolabisnes on kääntynyt uuteen nousuun, ja asiakkaiden ja hänen välinen luottamussuhde on kasvanut. Tämä todistaa jälleen kerran sen, että ihmiset ovat kykeneväisiä ajattelemaan asioista järjellä ja tunteella sen sijaan, että heitä pitäisi ohjata jatkuvasti ulkopuolelta.