Pitääkö ilmastointiteippi ihmisen hiljaisena? Maallikko testasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmastointiteippiä kutsutaan sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi myös Jeesus-teipiksi. Sen avulla pystyy nimittäin korjaamaan lähes mitä vain aina revenneistä kengistä keittiönpöytään. Teippiä on näytetty käytettävän ahkerasti myös viihdeteollisuuden parissa.

YouTube
YouTube

Elokuvissa näkee, kuinka kidnapatut henkilöt pidetään hiljaisena ilmastointiteipin avulla. Suun ympärille pantu teipinpala estää heitä huutamasta apua tai puremasta hyökkääjiään. Pitääkö teippi kuitenkaan uhrinsa niin hiljaisena kuin elokuvat antavat olettaa?

Korealainen YouTube-käyttäjä halusi testata teippiä käytännössä. Hän panee esimerkkivideolla suunsa eteen palan teippiä, mutta teipistä huolimatta hän pystyy huutamaan selkeästi apua. Kaiken lisäksi teippi irtoaa helposti naisen suun ympäriltä. Entäpä jos teippiä panee suun edestä ristiin? Hauska video todistaa, että elokuvissa nähtyjä rikoksia ei kannata kokeilla tosielämässä – ne tuskin toimivat sellaisenaan.