Ihmissuhteiden Bootycall ja Friendzone ovatkin sama asia?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kirjailija ja Stand-Up koomikko Katie Haller on kirjoittanut mielenkiintoisen artikkelin, jossa pohditaan onko Bootycall naiselle yhtä negatiivinen asia kuin miehelle Friendzoneen joutuminen. Haller on pohtinut asiaa monelta eri kannalta.

Hänen mukaansa naiset ovat pettyneitä, jos mies haluaa vain seksiä eikä parisuhdetta. Kun taas miehet ovat pettyneitä, jos nainen ei halua seksiä lainkaan vaan pelkästään kaveruuden. Molemmat sukupuolet ovat tavallaan päätyneet tilanteeseen, jossa eivät tule saamaan sitä, mitä haluaisivat. Kun nainen sanoo ”Se mies käyttää minua vain seksiin”, sanoo mies ”Se nainen käyttää minua vain kaveruuteen”.

Haller on sitä mieltä, että Bootycall on mahdollisesti naiselle sama asia kuin Friendzone miehelle. Elite Dailyn mukaan Bootycall -tilanteeseen tai Friendzone-tilanteeseen joudutaan usein omasta syystä. Monet huomaavat suhteensa toisen ihmisen kanssa kehittyvän suuntaan, johon he eivät halua sen kehittyvän, mutta eivät uskalla tehdä mitään estääkseen sitä, sillä pelkävät menettävänsä toisen kokonaan.

Hallerin mukaan tilanteesta pääsee pois ensinnäkin sillä, että on itselleen rehellinen. Kun omat tunteet ovat selvillä, on syytä ottaa asia puheeksi toisen kanssa silläkin uhalla, että suhde toiseen kariutuu siihen. Toisaalta, siinä vaiheessa suhteesta tuskin voi edes puhua.

On myös tärkeää, ettei ole toisen pompoteltavissa, vaan tekee selväksi, että jos toinen on kiinnostunut muustakin kuin seksistä tai miesten tapauksessa kaveruudesta, on se osattava myös osoittaa. Jotta jatkossa samanlaiselta tilanteelta välttyy, olisi hyvä myös tietää mitä eroa on sillä, että on mukava kuin että on jonkun ihmisen ovimatto.

Haller korostaa sitä, ettei kannata luottaa siihen, että toinen ihminen tajuaa vihjailua. Asioita ei kannata jättää arvailun varaan vaan puhumalla suoraan säästää toisen aikaa ja ennen kaikkea omaa aikaa.