Pakolaisvene ajautui nudistirannalle – alastomat turistit juoksivat pakoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanariansaarille matkalla ollut pakolaisvene ajatui Maspalomasissa sijaitsevan nudistialueen rantaan. Paikalla olleet turistit huomasivat veneen saapuvan ja ottivat jalat alleen, sillä pelkäsivät matkustajien tulleen Afrikasta, jossa taistellaan Ebolaa vastaan.

YouTube
YouTube

Osa auringonottajista seurasi vierestä, kun vene rantautui ja sen kyydissä olleet afrikkalaiset kapusivat rannalle istumaan. Kukaan rannalla olevista turisteista ei uskaltanut mennä auttamaan rantautuneita pakolaisia Ebolan pelossa. Paikalle saapui pian joukko viranomaisia ja selvisi, että vene ei ole peräisin Sierra Leonesta tai Guineasta, joissa Ebolaa on esiintynyt.

Osa pakolaisista vaikutti olevan kuumeisia ja flunssaisia, mutta viranomaiset epäilivät sen johtuvan uupumisesti venematkalla. Ranta tyhjennettiin turisteista ja alue eristettiin, jotta viranomaiset saivat rauhassa tutkia venematkustajat.

Myöhemmin viranomaiset julkaisivat tiedotteen, jonka mukaan venematkustajilla ei ollut Ebola-virusta. Kanariansaarille rantautuu yhä useammin pakolaisia, jotka ovat lähteneet veneellä matkaan Afrikasta ja se on johtanut siihen, että laittomien maahanmuuttajien määrä on kasvanut viime vuosina.

PÄIVITYS: Toisin kuin artikkelissa alunperin virheellisesti todettiin, vene ei ollut peräisin Sierra Leonesta tai Guineasta.