Kalastusvene upposi avomerellä – kylmälaukku pelasti miehen hengen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viiden lapsen isä Salazar Solano ja hänen ystävänsä olivat lähteneet kalastamaan Tyynelle valtamerelle. Miesten epäonneksi heidän veneensä upposi 32 kilometrin päässä rannasta ja miehet jäivät veden varaan.

YouTube
YouTube

Kalastajat olivat ehtineet ottaa veneestään vain taskulampun ja styroksiset kylmälaukut, ja kelluivat laukkujen varassa kylmässä vedessä kaksi päivää taskulamppuaan heilutellen. Pimeän tullessa kalastajat ajautuivat toisistaan erilleen.

Pienen kylän kalastajilla ei ollut varaa pelastusliiveihin tai nykyaikaisiin pelastusvälineisiin, jotka olisivat olleet tarpeen tapaturman hetkellä. Solano alkoi vaipua epätoivoon ja uskoi, ettei tule näkemään perhettään enää koskaan.

Sitten tapahtui ihme ja miehen reitille ilmestyi kolumbialaisen armeijan laiva. Laiva oli rannikon läheisyydessä partioimassa ja havaitsi vedessä kelluvan miehen. Laiva saapui pelastamaan kalastajaa, ja pelastustoimet kuvattiin videolle.

Miehen uskomaton selviytyminen hämmästytti armeijan väen ja miehelle annettiin ensiapua laivalla. Etsintäpartio toisen miehen löytämiseksi aloitettiin heti. Solano on kuljetettu sairaalaan saamaan hoitoa ja hän tulee toipumaan koettelemuksesta. Monet pitävät hänen selviytymistään ihmeenä.