Video: Suomalainen kilpa-autoilija rajussa onnettomuudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen kilpa-autoilija Markus Niemelä teki viime vuonna karting-autoilun maailmanennätyksen ajettuaan 15 tunnissa yhteensä 667 kilometriä. Nyt hän on noussut otsikoihin rajun ulosajon seurauksena, sillä Niemelä joutui onnettomuuteen Yhdysvaltojen Kaliforniassa sijaitsevalla Perris Auto Speedway -radalla järjestetyssä Oval Nationals -kilpailussa.

YouTube
YouTube

Auton akseli katkesi kurvissa, ja sen seurauksena kuljettajasta tuli matkustaja. Kilpa-auto nousi ilmaan ja lensi suurella nopeudella ratareunuksen yli törmäten radan verkkoaitaan. Iskun rajuus käy hyvin ilmi siitä, että auto kimpoaa ilmassa takaisin radalla saakka.

Niemelä jäi autoon jumiin, mutta saatiin lopulta pelastettua. Markus ei loukkaantunut vakavasti, sillä hän selvisi vakavasta tilanteesta pelkällä aivotärähdyksellä. Niemelä kiittää selviytymisestään mittojensa mukaan tehtyä ButlerBuilt-istuinta.