13 alkeellista mokaa deittiprofiilissa – vältä ainakin näitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seuranhakeminen on nykyaikaina yksinkertaisempaa kuin koskaan aiemmin. Potentiaalisia kumppaneja voi etsiä joko kännykkäsovelluksista tai nettitreffipalveluista. Vaikka deittailu on tehty entisaikoja helpommaksi, on tarjonta puolestaan kasvanut.

Ihmisten kannattaa katsoa kumppaniehdokkaitaan suurennuslasilla tai pienellä varauksella. Kaikki ei todellakaan ole aina sitä miltä näyttää, sillä netissä on helppo antaa itsestään harhaanjohtava kuva. Elite Singles -treffisivusto listasi nyt 13 mokaa, joita ihmiset tekevät deittiprofiileissaan. Ensinnäkin oman profiilin luomiseen kannattaa käyttää aikaa. Sutaisten väännetty kuvaus saattaa työntää potentiaaliset ehdokkaat pois, ja etenkin kirjoitusvirheet antavat seuranhakijasta epämääräisen kuvan.

Mikäli jo profiilissaan vihjailee vaakamambosta ja vällyjen välisistä seikkailuista, karsiutuvat kaikki seksinnälkäisiä deittailijoita vieroksuvat kumppaniehdokkaat pois jo alkumetreillä. Seksiseikkailuja varten on myös omia palstoja. Negatiivinen asenne on luotaantyöntävää, eikä ketään kiinnosta kurjuudessa ja itsesäälissä rypevä treffiseura. Myös itseään ylenpalttisesti profiilissaan kehuvat henkilöt jäävät todennäköisesti ilman seuraa – koska miksi tapailla ylivertaista ja ainoastaan itseään rakastavaa henkilöä?

Torsoksi jäävä profiili jättää liikaa arvailujen varaan. Osa voi myös luulla, että muutamalla sanalla itseään kuvaileva henkilö jättää tarkoituksella jotain kertomatta – ehkäpä hänellä on jotain salattavaa? Toiset ovat taas varsinaisia sanaseppoja ja viljelevät kliseisiä lauseita kyllästymiseen saakka. Ei myöskään kannata paljastaa enempää kuin on tarpeen, sillä pettävistä existä ja harmillisesta jalkasilsasta ehtii turisemaan myös myöhemmin.

Mitä tulee profiilikuvaan, niin kannattaa unohtaa kuvasta aurinkolasit ja liiallinen kuvakäsittely. Selfiet ovat yleensä suosittuja, mutta ankannaamat ja yhden ilmeen otokset eivät houkuttele pidemmän päälle. Ei myöskään kannata panna profiilikuvaan ryhmäotoksia tai bilekuvia, vaan parasta on olla mahdollisimman luonnollisen ja aidon itsensä näköinen.