Kirkosta eroamisissa eilen valtava piikki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eduskunta hyväksyi eilen historiallisessa äänestyksessään tasa-arvoisen avioliittolain, jonka myötä Suomi tulee viimein toteutumaan tasa-arvon ja ihmisoikeudet siten kuin monet länsimaat ovat tehneet jo pitkään. Myös monet kirkonmiehet kannattivat tasa-arvoista lakia.

Äänestystulos oli luonnollisesti pettymys lakia jyrkästi vastustaville poliitikoille – Päivi Räsänen ja Timo Soini etunenässä. Räsänen ilmoitti taannoin puolueensa lähtevän hallituksesta, jos avioliittolaki hyväksytään, ja nyt jää nähtäväksi pitääkö lupaus.

Kirkosta eroamiset 28.11.2014
Kirkosta eroamiset 28.11.2014

Perinteisesti Päivi Räsäsen lausunnot varsinkin homoseksuaaleista ja heidän oikeuksistaan ovat aiheuttaneet valtavan piikin kirkosta eroamisissa. Eilinen päätös ei liittynyt suoranaisesti mitenkään kirkkoon tai sen toimintaan, kuten monet lakia vastustavat virheellisesti väittivät.

Eilen nähtiin kuitenkin jälleen poikkeuksellisen suuri eroryntäys, kun kirkosta erosi yhdessä päivässä noin 2.500 ihmistä. Keskiviikkona eroajien määrä oli 344 ja torstaina 642. Yhtä selkeää syytä eropiikkiin ei voida osoittaa, sillä Räsäsen ja arkkipiispan lausunnoilla on voinut olla osansa aivan kuten myös eduskunnan äänestystuloksella.