Vapaasukeltaja löysi 70-vuotiaan hummerin – palautettiin mereen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Forrest Galante, 26-vuotias vapaasukeltaja, tekee sukellusreissullaan Kalifornian rannikolla harvinaisen löydön. Kesken sukelluksen mies huomaa meren pohjassa piileskelevän valtavan hummerin. Hän nappaa sen kiinni ja onnistuu tuomaan hummerin maan kamaralle.

Hummeri arvioitiin asiantuntijoiden toimesta peräti 70-vuotiaaksi. Tällaisen iän saavuttaminen hummerilla on tällä hetkellä todella harvinaista, koska hummeria pyydetään liikaa sen suuren kysynnän vuoksi. Hummerit painavat yleensä vain noin 1,5 kiloa, koska ne eivät saa kasvaa rauhassa. Tämä Galanten löytämä hummerivanhus painoi kuitenkin komeat 5,5 kiloa.

Galante joutui pohtimaan söisikö hän hummerin vai antaisiko sen elää. Hän vietti sen kanssa aikaa ja kiintyi saaliiseensa niin paljon, että nimesi sen Alther Girtheriksi ja päätti antaa Althertin elää. Galante kävi lopulta palauttamassa hummerin takaisin sellaiselle alueelle, jossa kalastus on kielletty, että Alther saa elää loppuelämänsä rauhassa.