Pojan bestseller-kirja paljastui valheeksi – ei käynytkään taivaan porteilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuusivuotias poika joutui auto-onnettomuuden seurauksena koomaan ja halvaantui. Herättyään koomasta hän kertoi kaikille käyneensä taivaan porteilla ja tavanneensa Jeesuksen ja Saatanan. Tapauksesta kirjoitettiin jättimenestyksen saavuttanut kirja.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, poika on tunnustanut, että tarina onkin valhetta. Ohiosta kotoisin oleva Alex Malarkey kertoi kuusivuotiaana herättyään koomasta, että hän kävi taivaan porteilla. Hän kuvaili kokemuksensa yksityiskohtaisesti ja häntä uskottiin. Pojan tarinasta kirjoitettiin The Boy Who Came Back From Heaven -niminen kirja, joka saavutti huikean suosion ja siitä tuli heti bestselleri.

Alex on tällä hetkellä 16-vuotias ja hän on myöntänyt keksineensä koko jutun, koska halusi huomiota. Daily Mail -lehden mukaan Alexin äiti Beth Malarkey on kertonut, että poika tunnusti valheen aikoinaan pastorille, joka kehotti poikaa pitämään tiedon itsellään, koska kirja oli siunaus.

Kirjassa kirjoittajina on Alex ja hänen isänsä Kevin Malarkey, mutta perhe ei ole saanut kirjan myyntituloista mitään korvausta itselleen. Heidän mielestään on väärin pitää sellaista tarinaa kirjan hyllyillä, mikä ei ole totta ja he vaativat, että kirjakaupat poistaisivat kirjan valikoimastaan.