Tutkijat vahvistivat: Olut suojaa aivosoluja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oluen historia juontaa tuhansia vuosia taaksepäin, joten ehkä jo silloin ihmiset huomasivat, että juomalla on myös muita vaikutuksia kuin humalluttaminen. Oluen terveysvaikutukset on todistettu jo aiemmin, mutta nyt tutkijat ovat selvittäneet sen suojaavan aivosoluja vaurioitumiselta.

Journal of Agricultural and Food Chemistry -tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan olut suojaa aivosoluja vaurioilta, jotka on yhdistetty muun muassa Parkinsonin tautiin, Alzheimerin tautiin ja dementiaan.

Tutkimuksen perusteella ei heti kannata rynnätä lähimpään baariin suojaamaan aivoja kaksin käsin, mutta se antaa joka tapauksessa aihetta jatkoselvittelyihin. Tutkimus vahvisti, että flavonoideihin lukeutuva ja oluessa oleva xanthohumol-yhdiste vaikuttaa myös aivosoluihin. Aiemmin sen on todettu vaikuttavan positiivisesti muun muassa sydämeen ja syöpään.