Tästä johtuvat väärinymmärrykset miesten ja naisten välillä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet sinkut saattavat vahingossa antaa toiselle sukupuolelle vääränlaisia viestejä omalla käytöksellään. Naisten sanotaan olevan liian ystävällisiä miehille, vaikka he eivät haluaisi syvempää suhdetta.

Miesten kerrotaan monissa tapauksissa olleen taas ystävällisiä ja mukavia vaikka todellisuudessa he saattoivat haluta enemmän. Huffington Post kertoo, että uuden Norjassa tehdyn tutkimuksen mukaan miesten ja naisten käyttäytymisessä ja siitä seuranneissa väärinymmärryksissä on tietty kaava.

Tutkimukseen osallistui 181 naista ja 127 miestä. Heiltä kysyttiin neljä käyttäytymiseen ja sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää kysymystä.

1. Oletko koskaan ollut ystävällinen toista sukupuolta olevaa henkilöä kohtaan ja huomannut, että hän on tulkinnut käyttäytymisesi seksuaalisviritteisenä iskuyrityksenä?

2. Oletko ollut tilanteessa, jossa olet yrittänyt olla mukava ja kohtelias toiselle, mutta hän luulikin sinun olleen ihastunut häneen?

3. Oletko koskaan yrittänyt osoittaa seksuaalista kiinnostumista toista kohtaan ja huomannut, että hän on väärintulkinnut käytöksesi pelkästään ystävällisyydeksi?

4. Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa olet ollut ihastunut, mutta ihastumisen kohteesi on tulkinnut flirttailun pelkästään yritykseksi olla mukava?

Jos ylläoleviin kysymyksiin vastasi kyllä jatkokysymys kuului, että kuinka usein viimeisen 12 kuukauden aikana kyseinen henkilö on ollut tällaisessa tilanteessa.

Tuloksista kävi ilmi, että naiset kokivat miesten tulkitsevan ystävällisyyden iskuyritykseksi. Miehet taas koittivat useammin hurmata, mutta saivatkin takaisin naisilta ystävällisyyttä. Tutkimuksen teossa mukana ollut professori Mons Bendixen tulkitsi tuloksia niin, että väärinymmärrykset johtuvat useimmiten lisääntymishalusta.

Miesten aivot tulkitsevat automaattisesti naisen käyttäytymistä niin, että se on evoluution ja lisääntymisen kannalta suotuisampaa. Tämän vuoksi miehet lähestyvät enemmän ja jos he saavat ystävällisen vastaanoton heidän aivonsa tulkitsee sen usein niin, että nainen on halukas seksuaaliseen kanssakäymiseen.