Jäätävän hieno kirkko Romaniassa

Matkailu · Tim Isokivi

Maailmalla on lukuisia näyttäviä lumilinnoja ja hotelleja, jotka houkuttelevat turisteja paikalle talvisin. Romaniasta löytyy sen sijaan lumesta ja jäästä rakennettu kirkko, joka toimii uskonhuoneena useiden eri kristikuntien edustajille.

Vuoren päällä, noin 2.000 metrin korkeudessa sijaitsevan jääkirkon rakentamiseen on käytetty läheisestä Balea-järvestä peräisin olevaa jäätä. Kuusi metriä korkea kirkko on kopio vanhasta Transilvaniassa toimineesta kirkosta. Jääkirkossa messuja ovat pitäneet niin ortodoksisen, katolilaisen kuin protestanttisenkin kirkon papit.

Tavanomaisten messujen lisäksi kirkossa on järjestetty myös muun muassa häitä ja kastetilaisuuksia. Jääkirkossa saarnannut evankelistikirkon pappi Michael Regen vertasi lumen ja jään keskellä järjestettyjä messuja kastetuksi tulemiseen.

– Olemme nyt veden alla, veden ympäröimänä. Olkoon tämä paikka jossa voimme rukoilla, olkoon tämä paikka jonne ihmiset tulevat mielellään, Michael Regen julisti Associated Press -uutistoimiston mukaan.