iPhone räjähti taskussa – jalkaan kolmannen asteen palovammat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erik Johnson koki ikävän tapahtuman, kun hänen housujensa taskussa ollut iPhone oli räjähtänyt yllättäin. Johnson oli viety sairaalaan ja hän oli saanut räjähtämisen johdosta jalkaansa toisen ja kolmannen asteen palovammoja. Mies joutui viettämään yli viikon sairaalassa, koska hänen palovammansa vaativat jatkuvaa huolenpitoa ja siteiden vaihtamista.

Erik Johnsonin iPhone 5C -älypuhelin oli ollut miehen housujen etutaskussa. Mies oli kumartunut ottamaan avaimia, kun hän oli kuullut poksahdusta muistuttavan äänen. Hänen taskustaan oli pian alkanut nousta savua. Mies oli tuntenut poltteen ja yrittänyt saada puhelinta taskusta käsin sekä hyppimällä, mutta räjähdys oli sulattanut puvunhousujen taskun kiinni eikä puhelin tullut ulos.

Johnson oli lopulta saanut riuhtaistua housut kokonaan irti jalastaan repimällä ne, mutta vakavat palovammat olivat jo ehtineet syntymään miehen jalkaan. ABC7-uutisten mukaan tapahtuman nähneet olivat pystyneet haistamaan palaneen ihon käryn. Johnson oli viety sairaalaan, missä sen jalassa olevat palovammat oli todettu toisen ja kolmannen asteen palovammoiksi.

Sisäreidessä olevien pahempien palovammojen vuoksi Johnson joutui viettämään sairaalahoidossa kymmenen päivää, koska jalan side täytyi vaihtaa säännöllisesti ja vammat vaativat tarkkailua. Räjähdyksen spekuloidaan johtuneen siitä, että Johnson oli käyttänyt puhelimeensa toisen valmistajan tekemää laturia, minkä vuoksi akku oli vahingoittunut. Lataamisesta huolimatta puhelimen ei tulisi missään tapauksessa räjähtää, minkä vuoksi Apple on alkanut tutkimaan tapausta.