Twitter-viesti toi ruotsalaismiehelle 2 500 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Upporikas ruotsalainen Markus Persson on noussut yhdeksi nettiaikakauden supertähdistä kehittämällä supersuositun Minecraft-pelin, joka teki hänestä miljardöörin. Monet tietävät miten hän on valtavan omaisuutensa tehnyt ja miten hän osti taannoin rahoillaan erään Hollywoodin upeimmista taloista.

Harva sen sijaan tietää, että Markus Perssonin rikastuminen kulminoitui viime kesänä yhteen melko tavanomaiseen Twitter-viestiin. Siinä mies tiedusteli vaivihkaa, että haluaisiko joku mahdollisesti ostaa hänen osuutensa Mojang-yrityksestä. Toimitusjohtaja Persson ei itsekään odottanut viestilleen niin laajaa huomiota kuin mitä se nopeasti sai.

Jo muutaman minuutin kuluttua hän sai kuitenkin puhelun Microsoftilta. Engadget-julkaisun mukaan puhelussa Perssonille tarjottiin yrityksestä 2,5 miljardia dollaria. Pian häneen ottivat yhteyttä myös Activision Blizzard ja Electronic Arts, joiden kanssa kauppoja ei syntynyt.

Forbes-talouslehden mukaan pelimiljardööri on sittemmin käyttänyt yökerhoissa jopa 180.000 dollaria illassa. Mies itse totesi omaisuutensa kasvavan sellaisella vauhdilla, ettei hän voi mitenkään tuhlata kaikkia rahojaan yökerhoissa.