Hervoton viittomakielen tulkki Ruotsin televisiossa – hetkessä supertähdeksi!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuuroille ihmisille viittomakielen tulkit ovat tarpeellisia lähes jokaisessa tilanteessa, sillä niin harva osaa viittoa. Musiikkia kuunnellessaan kuuro voi tuntea musiikin rytmin ja nähdä laulun sanat tulkin viittomana, mutta kappaleiden ja laulajien välittämä tunne voi jäädä esityksistä uupumaan.

Ruotsalainen viittomakielen tulkki Tommy Krångh piti upeasti huolen siitä, että myös tunne välittyy ja varastikin televisiolähetyksessä kaiken huomion. Melodifestivalen-tapahtumassa esiintyvän artistin Magnus Carlssonin esitys näytettiin televisiossa svt-kanavalla. Carlssonin kappaleen lyriikat käännettiin viittomakielelle Tommy Krånghin tulkkaamana.

Krångh hoiti työnsä tunteella ja esiintyi kappaleen mukana kuin se olisi ollut hänen omansa. Krångh lauloi ja heilutti lanteitaan kappaleen tahtiin tuoden varmasti kaikille katsojille hymyn huulille. Miehen hyväntuulisesta esityksestä on lyhyen ajan sisällä tullut huikea viraalihitti ja se on vajaan vuorokauden aikana saanut Facebookissa katseluita jo lähes kolme miljoonaa.