Karu video eduskunnasta leviää verkossa: ”Touhussa ei ole mitään järkeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa järjestetään pian eduskuntavaalit, jolloin valitaan parlamenttiin henkilöt edustamaan kansaa. Tänä vuonna vaalitulos on tavallista tärkeämpi, koska nykyinen hallitus on saanut Suomen historiallisen huonoon tilanteeseen. Verkossa on julkaistu video siitä mitä eduskunnan istunnoissa tapahtuu, kun televisiokamerat eivät ole paikalla.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Mikael Palola julkaisi vuonna 2014 YouTubessa videon, jossa hän esitteli miten kansanedustajat käyvät kirjaamassa itsensä läsnäolevaksi istunnon alussa, mutta sen jälkeen poistuvat paikalta. Lopulta puheita pidetään tyhjälle salille.

– Olen istunut kahden ensimmäisen viikon aikana tuolla istuntosalissa oikein urakalla ja tullut siihen tulokseen, että tässä nykyisessä touhussa ei oikeastaan ole mitään järkeä. Meidät kirjataan läsnäolleeksi istuntoihin, kunhan käydään istunnon aluksi painamassa läsnäolonappia ja vaikka lähdettäisiin heti napin painamisen jälkeen suoraan kotiin, Palola kertoo.

Palola pohtii samalla myös puheiden perimmäistä motiivia.

– Porukka istuu tuolla salissa lähinnä silloin, jos on televisiokamerat paikalla ja jos on äänestyksiä. Muuten sali on ollut aika tavalla tyhjillään. Musta tuntuu, että porukka pitää täällä puheita vain sen takia, että saavat merkinnän puhujatilastoihin. Media sitten aikanaan rankkaa edustajat paremmuusjärjestykseen sen perusteella kuka on viitsinyt puhua eniten tyhjille saleille.