Tutkimus: Kiroilevat ihmiset itsevarmempia ja stressittömämpiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Staffordshiressä sijaitsevan Keelen yliopiston tutkijat ovat tehneet tutkimuksen, jossa vertailtiin kiroilevia ihmisiä ja kiroilemattomia ihmisiä. Tulokset ovat paljastaneet, että ihmiset jotka kiroilevat ovat kuumempia, itsevarmempia ja stressittömämpiä kuin kiroilusta pidättäytyvät.

Kiroilevien ihmisten itsevarmempi asenne juontaa juurensa siihen, että he uskaltavat heittäytyä tilanteeseen ja purkaa tunteitaan paheksuttavaksi katsotulla tavalla.

Kiroilevat ihmiset ovat tottuneet siihen, että heidän kielenkäyttönsä herättää huomiota muissa ja he tulevat huomatuksi. Vaatii itsevarmuutta kiroilla esimerkiksi ystävien tai vanhempien kuullen ja uhmata käsitystä siitä, että se on paheksuttava tapa.

Tutkijat ovat huomanneet, että kiroilevia ihmisiä pidetään usein tempperamenttisina ja intohimoisina. Näitä piirteitä pidetään usein seksikkäänä ja viehättävänä piirteenä, sillä tunteitaan ilmaiseva ihminen vetoaa muihin.

Kiroilemisella ilmaistaan usein aggressiivisia tunteita, mutta jotkut kiroilevat myös yllättyessään tai ilahtuessaan positiivisesti. Tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka purkavat tunteitaan voimasanojaan käyttäen saattavat aiheuttaa ympärillä pahennusta ja henkilön katsotaan olevan tuhma, ja se on monen mielestä kiihottavaa.

Kiroilevat ihmiset kiteyttävät negatiiviset tunteensa voimasanoihin ja stressaavat sen jälkeen vähemmän. Kun ihminen purkaa konkreettisesti turhautumistaan, pahaa oloaan, aggressiivisuuttaan tai pettymystään kirosanoja käyttäen, käsittelee hän silloin paremmin tunteitaan.

Kirosanoja käytetään usein tilanteissa, joissa halutaan ilmaista oma tuntemus mahdollisimman kärkkäällä tavalla. Se tarkoittaa sitä, että kiroilevan raivonpuuska menee nopeammin ohi, kuin ihmisellä, joka puree hammasta. Kun tunnekuohu on purettu verbaalisesti, on kiroilevan olo rennompi ja se pitää heidät stressittömämpänä.