Tosielämän Forrest Gump juoksee 5 510 kilometriä Yhdysvaltojen halki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robert Zemeckisin ohjaamssa Forrest Gump -elokuvassa Tom Hanksin esittämä nimikkohahmo joutuu elämänsä aikana moniin seikkailuihin ja samalla osalliseksi historiallisiin tapahtumiin. Yhdessä näistä mies juoksee tuhansien kilometrien matkan Yhdysvaltojen länsirannikolta itärannikolle.

Nyt Yhdysvaltojen Michiganinsta kotoisin oleva Barclay Oudersluys on aikeissa toteuttaa Forrest Gumpin tempauksen tosielämässä. Mies aikoo matkata maan länsirannikolla sijaitsevasta Kaliforniasta aina itärannikon Maineen jaloin. Pituutta matkalle tulee noin 5.150 kilometriä.

– Forrest Gumpilla oli erittäin mielenkiintoinen elämä, ja yritän matkia sitä, mies kuvailee Detroit Free Press -lehdelle.

Barclay Oudersluys aloitti matkansa 9. toukokuuta Santa Monicasta. Viime sunnuntaina mies ohitti Arizonan Flagstaffin, joten matkaa on vielä jäljellä runsaasti. Matkansa vaiheita Twitteriin päivittävä Barclay on kulkenut päivittäin noin 50 kilometriä.

Tosielämän Forrest Gumpin tarkoituksena on kerätä tempauksellaan rahaa The Hall Steps Foundation -järjestölle. Voittoa tavoittelematon yhdistys pyrkii avustamaan julkista terveydenhuoltoa ja köyhyyden vastaista kamppailua kehitysmaissa. Barclayn tavoitteena on kerätä 10.000 dollaria hyväntekeväisyyteen matkansa aikana.