Nainen vei vanhan tietokoneen romukeräykseen – olikin 200 000 dollarin aarre

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple on ylivoimaisesti maailman kaikkien aikojen menestynein teknologiayhtiö, joten sen alkuaikojen tuotteet ovat nousseet kullanarvoisiksi. Erityisesti Applen ensimmäinen tietokone Apple-1 on muodostunut äärimmäisen halutuksi keräilyharvinaisuudeksi, koska niitä valmistettiin vain 200 kappaletta.

Nyt Yhdysvalloissa vielä tuntematon iäkäs naishenkilö oli miehensä kuoleman jälkeen siivonnut varastojaan ja vienyt romunkeräykseen juuri Apple-1 -tietokoneen. Nainen ei jättänyt yhteystietojaan, vaan poistui paikalta laatikot jätettyään. Keräysyrityksen henkilökunta löysi eräästä laatikosta huippukalliin tietokoneen, joka myytiin myöhemmin keräilijälle 200.000 dollarin hintaan.

Nyt CleanBayArea-yrityksen johtaja Victor Gichun on ilmoittanut etsivänsä naista, jotta hän voisi lahjoittaa tälle puolet tietokoneen huutokaupan tuotosta, eli 100.000 dollaria. NBC Bay Area on tehnyt aiheesta jutun, mutta naista ei ole toistaiseksi löytynyt. Johtajan mukaan he eivät ensin uskoneet silmiään ja luulivat tietokonetta kopioksi. Apple-1 -tietokoneet tehtiin vuonna 1976.