Juoksulenkille painajaismainen päätös – haukka raateli lenkkeilijää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

38-vuotias mies koki yllättäviä kauhun hetkiä ollessaan juoksulenkillä. Maastossa lenkkeilevän eteen voi tulla käärmeitä, kettuja, jyrsijöitä ja jäniksiä, mutta miehen kohtaama uhka lensikin ylhäältä päin. Mies ei ehtinyt pakoon ja sai haukan vihat niskoilleen.

Dominic Holden -niminen mies oli vienyt lapsensa uimakouluun ja lähtenyt sen jälkeen itse lyhyelle juoksulenkille. Hetken aikaa juostuaan hän tunsi kuin joku olisi lyönyt häntä päähän. Holden oli kääntynyt, mutta ei nähnyt ketään takanaan. Hetken kuluttua hän huomasi suuren haukan kiertävän häntä korkealla yläilmoissa.

Holden oli kotonaan huomannut, että hän oli saanut lenkkinsä aikana kuusi vertavuotavaa haavaa päähänsä. Hän oli onnellinen, että kyseessä oli hän eikä lapsi, jolle olisi voinut käydä haukan käsittelyssä pahemmin. Holden olisi halunnut nähdä, miltä haukka olisi mahtanut näyttää hyökätessään takaapäin ja minkälaisella voimalla se oli liitänyt häntä kohti.

Metro-lehden mukaan mies saattoi lenkkeillä lähellä haukan pesää, minkä vuoksi lintu lähti hyökkäämään miestä kohti. Monien lintulajien ensimmäinen vaisto on lähteä hyökkäämään ja häätää liian lähelle pesää tulevat uhkat silloin kun pesässä on munia tai poikasia.