Paluuvirtaus yllätti uimarit – selfie-keppi pelasti perheen hukkumiselta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Selfie-kepit eivät suosiostaan huolimatta nauti erityisen hyvästä maineesta. Itsensä kuvaamista helpottavien keppien on epäilty johtaneen onnettomuuksiin ja jopa retkeilijän kuolemaan Walesissa. Selfie-keppien käyttö on myös kielletty esimerkiksi monilla musiikkifestivaaleilla.

Nyt selfie-keppi on kuitenkin pelastanut nuoren tytön ja tämän perheenjäsenet hukkumiskuolemalta Yhdysvalloissa. Erynn Johns oli uimassa perheensä kanssa Massachusettsin Nantucketissa sijaitsevalla rannalla, kuvaten tilannetta kepin päässä olevalla kameralla. Yhtäkkiä rannan paluuvirtaus yllätti, ja kesäinen uintireissu uhkasi muuttua tragediaksi.

Pelastukseksi ilmaantui tuntematon mies. Hän veti Erynnin rannan tuntumaan tarttumalla selfie-keppiin, joka oli edelleen kiinni tytön kädessä. Tämän jälkeen mies palasi pelastamaan vielä Erynnin isän, joka oli myös hukkua. Välikohtaus tapahtui Nantucketin Surfside Beachilla, jossa isä ja tytär vierailevat säännöllisesti. Erynnin pitelemän selfie-kepin päässä ollut GoPro-kamera taltioi hurjan tilanteen kokonaisuudessaan.

Paluuvirtaus on erittäin vaarallinen ilmiö, josta on kuitenkin helppo pelastua, kunhan tietää miten. Stara kirjoitti taannoin miten uimarin tulee toimia jouduttuaan paluuvirtaukseen. Virtausta vastaan ei kannata uida, sillä siinä tapauksessa voimat loppuvat nopeasti.