Kalastajien järkyttävä julmuus videolle – elävää valashaita paloiteltiin

Ohhoh! · Annika Kela

Kiinassa sijaitsevalle kalatorille oli tuotu paloiteltavaksi vasta pyydystetty valashai. Monet sivullisista kerääntyivät suuren kalan ympärille seuratakseen kalastajien ja perkaajien toimia. Yksi sivullisista on kuvannut tilanteen videolle.

Kauhistuttava video osoittaa, että kalastajat alkoivat sahata valashaita paloiksi sen ollessa vielä elossa. Valashai liikutteli suutaan samalla, kun sen pyrstöä paloiteltiin. Yleisön joukossa olleet yrittivät vedota kalastajiin, sillä näky sai heidät voimaan pahoin. Monet yleisön joukosta totesivat, että teko oli liian julma.

South China Morning Post -lehden mukaan valashain pyydystäneitä ja palotelleita henkilöitä etsitään parhaillaan viranomaisten toimesta. Valashain pyydystäminen on laissa kiellettyä ja siitä seuraa rangaistus. Video kuvan ansiosta viranmaiset ovat onnistuneet selvittämään missä tilanne on tapahtunut. Toivottavasti laittomasti toimineet kalastajat saadaan vastuuseen teoistaan.