Miten söötti untuvikko! Albatrossinpoikanen yritti syödä kameran

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uusiseelantilaiset lintututkijat olivat löytäneet kuningasalbatrossin pesän. Luontotutkijat päättivät virittää pesän läheisyyteen kameran, jotta he voisivat tarkkailla pienen poikasen kehittymistä.

Eräänä päivänä viisikuukautinen poikanen päätti esittäytyä tutkijoille kameran välityksellä. Suloinen untuvikko lähestyi GoPro-kameraa ja maisteli sitä nokallaan. Poikanen oli selvästi kiinnostunut erikoisesta kapistuksesta.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat katselivat aitiopaikalta poikasen huvittavaa toimintaa. Kuningasalbatrossit ovat muiden albatrossien tavoin uhanalaisia, joten poikasen tarkkaileminen oli tutkijoille harvinaista herkkua.

Opittuaan lentämään, tämä poikanen saattaa emonsa tavoin liidellä jopa 5 vuotta meren yllä laskeutumatta maalle. Suojaisassa pesässä elävä poikanen ei varmasti osaa aavistaa, millaiset seikkailut sitä odottavat lentämisen myötä.