Säämiehen tulikoe: Walesilaisen kaupungin nimi on Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Viihdeuutiset · Stara.fi

Walesin kieli on täysin omansa, ja siinä on todella paljon erikoisia äänteitä ja kirjainyhdistelmiä, joita useammat eivät osaa edes lausua. Channel 4 -kanavan meteorologi Liam Dutton laitettiin todelliseen tulikokeeseen suorassa lähetyksessä, kun hänet haastettiin lausumaan maailman neljänneksi pisin kaupungin nimi.

Liam Dutton on Metro-lehden mukaan itsekin walesilainen, minkä vuoksi hänellä on velvollisuus osata lausua kieltä oikein. Katsojien yllätykseksi hän äänsi kesken lähetyksen Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch -nimisen kaupungin ääneen.

Walesilainen Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch -kaupunki sijaitsee Iso-Britanniassa Angleseyn saarella. Kaupungin nimi tarkoittaa suomeksi Pyhän Marian kirkko valkoisen pähkinäpuun lähteellä villin pyörteen lähellä pyhän Tysilion kirkolla punaisella luolalla.