Japanilainen kahvila tarjoaa lainavaimon illaksi

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Japanissa on ravintoloita ja kahviloita moneen makuun, ja erilaiset teemakahvilat yllättävät useimmat turistit erikoisuudellaan. Teemana voi olla jokin elokuva tai piirretty, mutta Ore no Yome -kahvilassa teemaksi on valittu löyhästi avioliitto tai ainakin puoliso, joka haluaa miellyttää aviomiestään tai vaimoaan.

Tokiossa Higashi Ikebukuron alueelle on perustettu kahvila, jossa asiakas saa valita itselleen puolison. Oli kyseessä sitten mies- tai naisasiakas kahvilasta löytyy sekä vaimoja että aviomiehiä moneen makuun. Kun asiakas on valinnut itselleen puolison, tämä tulee esittämään asiakkaan vaimoa koko vierailun ajan.

Ore no Yome -ravintola on Metro-lehden mukaan käännettynä ”Minun vaimoni”, joten nimi on ainakin todella kuvaava. Asiakas varaa ravintolasta etukäteen pöydän, jolloin hän kertoo oman nimensä. Asiakkaan saapuessa ravintolaan hänen vaimonsa, eli tarjoilijansa, kutsuu häntä nimellä ja pyytää illalliselle.

Vaimoilla on illallista tarjoillessaan yllä pelkät bikinit ja esiliina, ja miespuolisilla tarjoilijoilla on yllään pyöräilyshortsit. Asiakkaat voivat valita ravintolan verkkosivuilta mieluisan vaimon jo etukäteen. Verkkosivuilla voi myös ilmoittaa vaimoa varten omia henkilökohtaisia tietojaan, kuten syntymäpäivän, omat mitat ja suosikkiruoat.