Tutkimus vahvisti: Kirjoitusvirheet pilaavat jopa iskuyrityksiä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Nettideittailua harrastavat naiset ovat paljastaneet, että oikeinkirjoitus on asia, johon he kiinnittävät huomiota viestitellessään. Tutkimuksista uutisoineen The Wall Street Journalin mukaan peräti 95 prosenttia naisista pitää kirjoitustaitoa tärkeänä ominaisuutena.

Tutkimukseen osallistuneet naiset olivat Match.com -deittipalvelun rekisteröityneitä asiakkaita. Tutkijat huomasivat, että miehet, jotka hallitsivat oikeinkirjoituksen, menestyivät deittisivustoilla paremmin kuin miehet, joiden oikeinkirjoituksessa oli virheitä.

Monet deittipalvelun asiakkaista myönsivät, että kirjoitusvirheet saivat heidän kiinnostuksensa lopahtamaan. Naisten mielestä kirjoitustaito oli tärkeämpi ominaisuus kuin miehen itsevarmuus. Monet olivat sitä mieltä, että oikeinkirjoitus viestii sivistyneisyydestä ja korkeatasoisesta kouluttautumisesta.

Tutkimukseen vastasi 5.000 sinkkunaista. Tutkijat ovat tehneet päätelmän, jonka mukaan kirjoitustaidon hallitseminen tekee naisiin vaikutuksen. Mikäli haluaa menestyä nettideittailijana on syytä kiinnittää erityistä huomiota oikeinkirjoitukseen. Onneksi kirjoitusasun tarkistaminen on nykyään helppoa, sillä lähes kaikissa älypuhelimissa, sähköpostiohjelmissa ja tietokoneohjelmissa on tarkistusominaisuus kirjoitusvirheiden varalle.