Tutkimus: Tatuoidut ihmiset muita aggressiivisempia

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan tatuoidut ihmiset ovat muita kovasanaisempia ja taipuvaisempia kapinointiin. Tatuointien määrä kertoo puolestaan sen, kuinka vihaisesti henkilö käyttäytyy. Tutkimus väittää, mitä enemmän on tatuointeja, sitä aggressiivisempi on.

Professori Viren Swamin johdolla suoritettiin kysely, jossa 378 brittiläistä kertoi tatuoinnistaan sekä vihamielisyyden eri tasoistaan. Sen jälkeen kokeeseen osallistujat arvioivat omia käyttäytymismallejaan eri tilanteissa, jotka saattavat aiheuttaa ärtymystä. Henkilöt muun muassa vastasivat, missä tilanteissa he käyttäisivät fyysistä väkivaltaa ta loukkaavia sanoja.

Tulosten valossa kävi ilmi, että tatuoidut henkilöt reagoivat kysymyksiin ja tilanteisiin huomattavasti aggressiivisemmin kuin ne, joilla ei ollut tatuointeja. Tulosten perusteella erot naisten ja miesten välillä olivat selkeät, ja tatuoidut naiset ovat muihin naisiin verrattuna niin sanottuja rääväsuita.

– Yksi selitys voi olla se, että ihmiset reagoivat pettymyksiin ja turhautuneisuuteen tatuointien avulla. Nämä tunnetilat heijastuvat myös muuhun käyttäytymiseen, tutkimusprofessori tiivistää Body Image -lehdelle.

Kehonmuokkaus on suosittua, ja ihmiset ottavat tatuointeja ja lävistyksiä ihoa ja kehoa koristaakseen. Tatuointeja on tehty ympäri maailmaa eri kulttuureissa jo vuosituhansien ajan, ja jopa Alpeilta löytyneellä 5.300 vuotta vanhalla jäämies Ötzillä oli tatuointeja.

Tatuoinnit olivat muotia myös 1800-luvulla, kun Euroopan kuninkaalliset halusivat koristaa väriaineiden avulla ihoaan. Jossain vaiheessa 1900-luvun alkupuolella mustekuvat kuitenkin miellettiin lähinnä merimiesten ja rikollisten tunnusmerkeiksi. Anglia Ruskin yliopiston tutkimusryhmä yhdistää tatuoinnit edelleenkin vihaiseen käyttäytymiseen tekemänsä tutkimuksen valossa.