Kalliokiipelylle kauhistuttava päätös: Ote lipesi huipulla!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko yhdysvaltalaisia kiipeilijöitä oli suunnitellut valloittavansa metsän keskellä olevan jylhän seinämän. Haastavaan kiipeilemiseen soveltuva kallio houkutteli hurjapäitä kokeilemaan onneaan ja vuorotellen he nousivat seinämää ylös.

Kaverukset kuvasivat toistensa suoritukset videolle. Erään kiipeilijän kohdalla kävi kuitenkin huonosti. Juuri kun hän oli saavuttamassa huipun, hänen otteensa lipesi. Turvaköysi ei ehtinyt kiristyä ajoissa ja hurjapää syöksähti alas kalliolta sekunneissa.

Kauhistuttavasta tilanteesta kuvattu video päättyy kuitenkin lopulta hyvin. Alhaalla tasapainotellut varmistaja sai pysäytettyä miehen pudotuksen viime metreillä. Hän pelasti kiipeilijän hengen. Kallion juurella olevat suuret terävät kivenmurikat olisivat nimittäin taatusti koituneet hurjapään kohtaloksi. Tällä kertaa kiipelijä selvisi karmivasta tilanteesta ehjin nahoin.