Kalliokiipelylle kauhistuttava päätös: Ote lipesi huipulla!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko yhdysvaltalaisia kiipeilijöitä oli suunnitellut valloittavansa metsän keskellä olevan jylhän seinämän. Haastavaan kiipeilemiseen soveltuva kallio houkutteli hurjapäitä kokeilemaan onneaan ja vuorotellen he nousivat seinämää ylös.

Kaverukset kuvasivat toistensa suoritukset videolle. Erään kiipeilijän kohdalla kävi kuitenkin huonosti. Juuri kun hän oli saavuttamassa huipun, hänen otteensa lipesi. Turvaköysi ei ehtinyt kiristyä ajoissa ja hurjapää syöksähti alas kalliolta sekunneissa.

Kauhistuttavasta tilanteesta kuvattu video päättyy kuitenkin lopulta hyvin. Alhaalla tasapainotellut varmistaja sai pysäytettyä miehen pudotuksen viime metreillä. Hän pelasti kiipeilijän hengen. Kallion juurella olevat suuret terävät kivenmurikat olisivat nimittäin taatusti koituneet hurjapään kohtaloksi. Tällä kertaa kiipelijä selvisi karmivasta tilanteesta ehjin nahoin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat