Elokuvatarkastajia vaaditaan katsomaan 14 tuntia maalin kuivumista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvien ikärajoista on väännetty peistä vuosikymmenten ajan niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Nyt brittitoimittaja on suivaantunut elokuvatarkastajiin ja keksinyt nerokkaan vastaiskun. Hän vaatii nimittäin tarkastajia katsomaan kokonaisuudessaan oman hieman poikkeuksellisen elokuvansa.

Toimittaja ja elokuvantekijä Charlie Lyne suivaantui elokuvatarkastajien ikärajoihin, ja nyt hän on käynnistänyt Kickstarterissa erikoisen kampanjan, jonka seurauksena elokuvatarkastajien täytyy mahdollisesti katsoa kokonaisuudessaan Lynen tuottama 14 tuntia kestävä Paint Drying -elokuva, jossa on kuvattu ainoastaan maalin kuivumista tiiliseinässä.

British Board of Film Classification, eli BBFC, veloittaa elokuvateattereihin päätyvien elokuvien tarkastamisesta noin 140 euroa aloitusmaksua ja lisäksi viisi euroa jokaiselta minuutilta. Jotta elokuvalle voidaan määritellä ikäraja, on tarkastajien katsottava se kokonaan alusta loppuun.

Nyt Kickstarterissa kerätään rahaa ja elokuvasta tulee niin pitkä kuin rahaa riittää. Tavoitteena on peräti 14-tuntinen klassikkoelokuva, jossa ei juuri juonenkäänteitä nähdä. Tähän mennessä rahaa on kerätty lähes 4.000 euroa, jolla saadaan aikaiseksi jo noin seitsemän tunnin elokuva. 14 tunnin tavoitteeseen tarvitaan noin 9.00 euroa. Jos 14 tunnin elokuva toteutuu, rikkoo se samalla maailmanennätyksen maailman pisimpänä elokuvana.