Lentokalat pakenevat saalistajia poikkeuksellisen upeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokalojen rintaevät ovat suuret ja siipimäiset. Meressä elävät kalat voivat liidellä vedenpinnan yläpuolella lyhyitä lentomatkoja poikkeuksellisen suurten rintaevien avulla. Kalojen lentonäytöksiä nähdään etenkin saalistustilanteissa.

BBC One on julkaissut maistaisen The Hunt -ohjelmastaan, jonka yhdessä jaksossa tutustaan lentokalojen tapaan karata saalistajiltaan ilmateitse. Facebookiin julkaistulla videolla nähdään liitokalaa metsästävä dolfiini intensiivisesti kuvattuna.

On suorastaan ällistyttävää, kuinka upeasti lentokala pystyy liitelemään karkuun pedoilta. Kala lentää merenpinnan yläpuolella kuin liidokki, ja nopeat saalistajat yrittävät pysyä perässä. Lentokala saa lennolleen lisäpontta pyrstönsä avulla ja kohoaa korkeuksiin. Valitettavasti merenpinnan yläpuolella odottaa usein toinen nälkäinen saalistaja.

They’re trapped between the devil and the deep blue sea. #TheHunt

Posted by BBC One on Sunday, November 22, 2015