Opettajan pinkki joulukuusi ärsytti – koulu pakotti poistamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyky-yhteiskunnan kansalaiset tarkastelevat maailmaa kriittisten silmälasien läpi kädet puuskassa arvostellen. Rentous ja salliminen ovat jääneet taka-alalle, kun kaikkia asioita ja niiden merkitystä pitää punnita erikseen. Nyt jopa joulukuusta pidetään haitallisena.

Mainen osavaltiossa opettajana työskentelevä Catherine Gordon on kyllästynyt ihmisten herkkänahkaisuuteen. Hänen mukaansa kaikki asiat ovat jollain tapaa vahingollisia tai vääriä. Tämä imee hänen mukaansa ilon elämästä. Gordon joutui kokemaan asian karulla tavalla, kun hänen koululuokkaansa tuotu vaaleanpunainen joulukuusi koettiin etiketin vastaiseksi.

Bangorin lukion matematiikanopettaja päätti tuoda söpön värisen joulukuusen luokkaansa joulutunnelmaa luomaan. Hän ajatteli, että tekokuusi ei varmasti loukkaa ketään tai mitään uskontoa. Hän oli väärässä ja kuusi poistettiin koulun käskystä, BDN Maine uutisoi. Kaikki on nykyään kiellettyä, myös ilo ja onni.

I am very sad… After 30 years of decorating my classroom for the holidays, I was told today by the building principal…

Posted by Catherine Gordon on Friday, December 18, 2015