Teemu Selänne kommentoi somekohua: ”Tästä pitääkin puhua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen jääkiekkolegenda Teemu Selänne on tänään joutunut poikkeuksellisen suuren somekohun keskiöön, kun hän otti sosiaalisessa mediassa kantaa Aleksi Valavuoren kirjoitukseen, jossa tämä peräänkuulutti järkeä Suomen pakolaispolitiikkaan ja kysyi kuinka monta joukkoraiskausta pitää tapahtua ennen kuin virhe myönnetään.

– Kuinka monta joukkoraiskausta vielä pitää tapahtua, että te koko maailmaa halailevat uskallatte nostaa kätenne pystyyn ja myöntää, ettei tämä kaikkien kulttuurien kohtaaminen täällä kaukana pohjolassa nyt ollutkaan kovin loppuun asti mietitty saippuakuplapuhallus, Aleksi Valavuori kirjoitti.

Kohu alkoi, kun Selänne kommentoi Valavuoren kirjoitusta Twitterissä toteamalla sen olevan fakta, jossa Suomi ja Saksa nyt elävät. Lisäksi kiekkolegenda kirjoitti ”Kovat rangaistukset! hyysäily lopetettava! tuomiot kohdalleen!!!”. Selänne sai heti niskaansa rasismisyytöksiä, joihin kiekkolegenda vastasi kysymällä missä kohdassa Valavuoren kirjoituksessa oli rasismia.

Facebook
Facebook

Asiasta nousi välittömästi kohu, jota esimerkiksi pakolaisena Suomeen saapunut poliitikko Fatbardhe Hetemaj kommentoi. Hän puolusti Valavuorta ja Selännettä Facebookissa ja totesi, ettei ymmärrä rasismisyytöksiä. Kohua on tänään puitu näkyvästi myös perinteisemmissä medioissa aina televisiouutisia myöden. Jotkut tahot jopa epäilivät julkisesti, että Selänteen ystävä Aleksi Valavuori päivittäisi Selänteen Twitter-tiliä. Kohu oli Valavuorellekin yllätys.

– Moni on saanut kriisin itselleen siitä mitä Teemu on mieltä, kun se ei vastaakaan omaa mielikuvaa. Melkoista kriisinhallintaa koko elämä, Aleksi Valavuori ihmetteli aiheutunutta kohua.

Teemu Selänne on saanut päivän aikana valtavasti tukea kommenteilleen, joita on pidetty vaikutusvaltaisen ja maltillisen julkkistähden asiallisena ulostulona kaikille suomalaisille tärkeästä asiasta. Selänne itse ei ole kommentoinut asiaa medioille, mutta vahvisti alkuillasta, että kyseessä on hänen oma kommenttinsa ja mielipiteensä.

– Pikku myräkkä päällä, mutta hyvä! Tästä pitääkin puhua… Kirjoitan just blogin tästä aiheesta ni ei tule väärinkäsityksiä…. kohta tulee… Selänne totesi Twitterissä ja Facebookissa.

Nyt idolin blogikirjoitusta odotetaan monissa suomalaiskodeissa.