Kannabiksesta tuli kultakaivos Yhdysvalloissa – miljardiluokan verotulot!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kannabiksen laillistamisesta on virallisesti tullut miljardibisnes osavaltioille Yhdysvalloissa. Coloradon, Washingtonin, Washington DC:n, Oregonin ja Alaskan osavaltioissa kannabiksen kulutus on kasvanut viime vuodesta peräti 184 prosenttia.

Vuonna 2014 laillista kannabista myytiin 351 miljoonalla dollarilla. Vuonna 2015 myynti kasvoi räjähdysmäisesti ja kannabisbisneksen arvo kohosi 998 miljoonaan dollariin vuodessa. Nyt myyntiennätys on mennyt jälleen rikki, sillä kannabisbisnes on nyt virallisesti rikkonut miljardin dollarin rajan.

New Frontier and Arcview Market Research -tutkimuslaitoksen analyytikot arvelivat, että myynti tulee moninkertaistumaan vuoden 2016 loppuun mennessä. Arvion mukaan lailliseen kannabikseen liittyvä bisnes tulee olemaan 6.7 miljardin dollarin arvoinen. Vuoteen 2020 verotettavat tulot kannabiksesta tulevat kohoamaan 21 miljardiin dollariin.

Metro-lehden mukaan on odotettavissa, että kannabiksen laillistaminen tulee leviämään Yhdysvalloissa myös muihin osavaltioihin. Arizona, Kalifornia, Maine, Masachusetts, Michigan ja Nevada ovat todennäköisesti seuraavina laillistamassa kannabiksen. Kannabiksen laillistaminen näyttäisi olevan osavaltioille kultakaivos, jonka jättituloille ei näyttäisi tulevan loppua.