Rikolliset aikoivat myydä opaskoiran lihatehtaalle – tulivat katumapäälle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Opaskoiria koulutetaan tärkeään tehtävään niiden pentuajasta saakka. Ne ovat tottuneet odottamaan ja noudattamaan omistajansa neuvoja usein prikuulleen koulutuksen mukaisesti. Kiinassa on ainoastaan sata opaskoiraa, ja nyt yksi niistä varastettiin.

Kiinalainen rikollisliiga oli ajanut harmaalla pakettiautollaan pekingiläisen Tian Fengbon viereen ja varastanut hänen seurassaan olleen seitsemänvuotiaan labradorinnoutajan. Qiaoqiao-niminen koira ei kuitenkaan ollut tavallinen lemmikkieläin. Se oli sitä ulkoiluttaneen Tianin erittäin rakas opaskoira.

Tapauksesta nousi valtava someraivo, ja sadat ihmiset vaativat varkaiden päitä vadeille. Rikollisille tuli julkisuuden myötä huono omatunto, ja he palauttivat koiran omistajalleen anteeksipyynnön kera. Koira oli tarkoitus myydä lihoiksi, China Daily uutisoi.