Pallokala on tappava herkku – näin se valmistetaan oikein

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fugu on pallokalalaji, joka on suurta herkkua erityisesti Aasiassa. Valitettavasti kala sattuu olemaan myös tappavan myrkyllinen, ja siitä voivat valmistaa ruokaa vain vaativan koulutuksen läpikäyneet kokit.

Youtuben Great Big Story -kanavan tuoreella videolla japanilaiskokki Yutaka Sasaki esittelee pallokalan oikeaoppista valmistusta. Mies on ollut fuguspesialisti jo 45 vuoden ajan, joten pallokalan valmistus on miehelle tuttua puuhaa.

Sasakin mukaan pallokalan makua on hankala kuvailla. Mies kertoo mauon olevan samaan aikaan mysteerinen ja erittäin herkullinen. Ei siis ihme, että monet japanilaiset haluavat kerran elämässään maistaa pallokalaa – silläkin uhalla, että myrkkyä on jäänyt ruokaan.