Skandaali! Kokonainen maa hylättiin Euroviisuista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Romania on hylätty euroviisukilpailuista sen vuoksi, että Romanian lähetysorganisaatio TVR ei ole maksanut järjestäjätaholle kuuluvia maksuja. Romanian edustajaksi valittu Ovidiu Anton -niminen yhtye joutuu kokemaan ny suuren pettymyksen, kun yhtye ei saakaan lupaa esiintyä Ruotsissa.

Euroviisujen semifinaalit ja finaali käydään tänä vuonna Tukholmassa, jossa lopullinen euroviisuvoittaja tulee selviämään lauantaina 14. toukokuuta. Romania on ollut yksi vahvimmista euroviisumaista, minkä vuoksi hylkäämispäätös järkytti varmasti monia laulukilpailua seuranneita.

Romania on onnistunut jokaisena osallistumisvuotenaan saamaan maansa edustajan finaaliin. Nyt maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi järjestäjätaho EBU on evännyt Romanialta osallistumisen euroviisuihin, minkä lisäksi he eivät tule enää Independent-lehden mukaan saamaan oikeuksia Eurovision News tai Sports News Exchanges -ohjelmien lähettämiseen.