Mies yritti ottaa selfietä mursun kanssa – kaksi ihmistä kuoli

Ohhoh! · Tim Isokivi

Selfieiden liittyvät onnettomuudet ovat arkipäiväistyneet maailmalla huolestuttavissa määrin. Tuorein uutinen selfiekuolemasta kantautuu Kiinasta, missä liikemies kuoli yrittäessään ottaa selfietä mursun kanssa.

Jia Lijun -niminen mies oli vierailemassa Rongchengin kaupungissa sijaitsevassa Xixiakoun eläintarhassa. Runsain määrin kuvia ja videoita eläimistä ottanut mies meni mursun altaan eteen, aikeissaan taltioida tilanteen selfieksi. Yhtäkkiä mursu tarttui mieheen takaa päin, ja veti hänet vesialtaaseensa.

Silminnäkijöiden mukaan yli 1,5 tonnin painoinen eläin raahasi Jiata veden alla, kunnes hän hukkui. Eläintehoitaja hyppäsi altaaseen pelastaakseen miehen, mutta paikallisen People’s Daily Online -lehden mukaan myös hän joutui mursun hukuttamaksi.

– Vielä kolmelta iltapäivällä Jia lähettelisi minulle videoita sekä jutteli ja nauroi kanssani. Vain muutamia minuutteja myöhemmin hän hukkui veteen, Jian ystävä kuvaili lehden mukaan.

Xixiakoun eläintarhaa on kritisoitu onnettomuuden myötä siitä, ettei mursujen altaan ja yleisön välissä ole kunnollista aitaa. Eläintarha on ottanut vastuun tapahtumasta ja maksanut Jian perheelle korvauksia 900.000 yuanin, eli noin 123.000 euron edestä.