Maailman pisin hyönteinen löydettiin – pituutta peräti 62 senttiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eteläisestä Kiinasta on löydetty maailman pisin hyönteinen. Kiinalainen tiedemies Zhao Li etsi kummitussirkkojen lahkoon kuuluvaa phryganistria-lajin edustajaa liki kuusi vuotta Guangxin sademetsistä. Tutkijan mukaan hyönteinen näytti puunoksalta.

Discovery News kertoo, että jättiläiskokoinen sauvasirkka oli löytöhetkellä 62,4 senttimetriä pitkä. Tutkija Zhao Li oli löytänyt pitkän hyönteisen öisellä tutkimusmatkallaan 1.200 metrin korkeudesta, vuoren kupeesta. Mies oli yllättynyt sauvasirkan suuresta koosta, sillä sen jalat olivat olleet likimain yhtä pitkät kuin sen yli puolimetrinen vartalo.

Lin löytämä sauvasirkka on todettu maailman pisimmäksi. Edellinen ennätyksenhaltija oli ”vain” 56,7 senttimetriä pitkä ja yksilö on esillä Lontoon Natural History Museumissa. Kummitussirkkoihin kuuluu tällä hetkellä yli 3.000 lajia, mutta niitä esiintyy vain maapallon lämpimillä ja trooppisilla vyöhykkeillä.