Loukkuun jäänyt pariskunta pelastui selfien avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on viime aikoina kantautunut uutisia erilaisista selfie-onnettomuuksista, mutta nyt selfiekuvan kerrotaan koituneen pulaan joutuneen pariskunnan pelastukseksi. Iso-Britannian Peak Districtin ylänköalueelle jumiin joutuneet retkeilijät onnistuttiin paikantamaan heidän ottamansa kuvan avulla.

Kiipeilemässä ollut pariskunta jäi jumiin Winnatas Passin alueella sijaitsevalle jyrkänteelle. Kaksikko otti yhteyttä Edale Mountainin pelastusryhmään, ja lähetti heille aikaisemmin otetun selfien paikantamisen helpottamiseksi.

Pelastuhenkilökunta löysi pariskunnan sijainnin heidän kuvansa ja WhatsApp-viestien avulla. Jumiin joutuneet kiipeilijät saatiin turvaan köysien avulla. Edale Mountainin pelastusryhmä kuvailee tapausta uransa ensimmäiseksi selfie-pelastusoperaatioksi.

– Tämä oli epätavallinen pelastusoperaatio, sillä pariskunta käytti kekseliäisyyttä ja päättelytyötä päästäkseen pois pulasta, pelastustoimia johtanut Steve Rowe kuvaili BBC-uutissivustolle.

– Monet ihmiset joutuvat pulaan luottaessaan liikaa teknologiaan. Tämä pariskunta käytti kuitenkin älypuhelinta ja kuviaan hyödykseen, mies jatkaa.