Mullista perhetapaaminen – nauttikaa muustakin kuin ruoasta

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perheet kokoontuvat perinteisesti keittiönpöydän ääreen nauttimaan hyvää ruokaa ja juomaa. Esimerkiksi erilaiset juhlapyhät ja merkkipäivät antavat aihetta sukulaisten näkemiselle, mutta miksi ilonpidon tulisi aina keskittyä vain aterioimiseen? Listasimme nyt vaihtoehtoja perhepäivällisen tilalle.

Ylimääräisen ohjelman järjestäminen ei vaadi paljoa vaivaa, jos sukulaiset sattuvat kokoontumaan kerrankin saman katon alle. Perhe voi viettää iltaansa esimerkiksi tietyllä teemalla tai järjestää kunnon tanssit. Yksi hauska vinkki on pyytää jokaiselta perheenjäseneltä lempireseptiä ja koota niistä suvun oma keittokirja.

Perhe voi myös järjestää oman pienimuotoisen urheiluturnajaisen esimerkiksi sulkapalloa tai pingistä pelaten. Leffoja rakastava porukka voi organisoida elokuvaillan kesäiseen iltaan takapihalle. Toinen vaihtoehto on, että jokainen perheenjäsen harjoittelee etukäteen ohjelmanumeron, joka esitetään tapaamisen yhteydessä muille talenttikilpailujen tyyliin.

Mikäli tapaaminen järjestetään mökillä, voi perhe kokoontua päivän päätteeksi iltanuotiolle fiilistelemään. Sukutapaamiset ovat myös oivia tilaisuuksia tavaroiden vaihtamiselle. Mistä sitä tietää, jos äidin vanhat verhot vaihtuisivat miniän käyttämättömiin tuolinpäällisiin. Ideat listasi PureWow.