Hämmästyttävä illuusio – ympyrät muuttuvat peilissä neliöiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on nähty viime kuuakausien aikana useita aivot solmulle laittavia illuusioita, mutta tuore temppu saattaa hyvinkin olla niistä vaikuttavin. Youtubessa julkaistulla videolla esineet vaikuttavat muuttavan muotoaan kuin taian ansiosta.

Kokichi Sugiharan Retangles and Circles -illuusiossa peilin eteen laitetaan esineitä, jotka näyttävät koostuvan ympyrän ja neliön muotoisista osista. Takana olevan peilin heijastuksessa ympyrät kuitenkin muuttuvat neliöiksi, ja neliöt puolestaan ympyröiksi.

Temppu on päässyt finaaleihin vuoden illuusio -kilpailuissa, eikä aivan syyttä. Video ei tarjoile selitystä hämmästyttävälle silmänkääntötempulle, mutta Gizmodo-sivuston mukaan illuusio perustuu todennäköisesti jonkinlaiseen perspektiiviharhaan.