Poliisi: 300 euron ostokset vaatteiden alle sovituskopissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Myymälävarkaudet ovat Suomessa edelleen erittäin vakava ongelma, ja varkaiden matkaan katoavan omaisuuden maksavat lopulta rehelliset asiakkaat. Kiinnijäämisen riski on kuitenkin kasvanut, kun kauppojen tekninen valvonta on kehittynyt viime vuosina huomattavasti.

Nyt poliisi kertoo Jyväskylässä raportoidusta tapauksesta, jossa 1980-luvulla syntynyt nainen asioi kaupassa. Nainen kierteli ensin kaupassa keräilemässä sekalaisia tuotteita ja suuntasi sen jälkeen ostoksineen sovituskoppiin. Naisen palatessa sovituskopista ostokset olivat kadonneet.

Nainen otti sen jälkeen kaksi täytekakkua, jotka maksoi kassalla normaalisti. Lopulta naisen vaatteista löytyi tarkastuksessa yli 300 euron arvosta maksamattomia ostoksia. Kyseessä oli melko tavallinen esimerkki myymälävarkaudesta.

Viime vuonna Stara selvitti pirkanmaalaiselta kauppiaalta mitkä ovat nykyisin Suomessa myymälävarkaiden suosikkeja. Olut oli tunnetusti ylivomainen ykkönen, mutta varastetuimpien tuotteiden listalle mahtui myös hieman yllättäviä tuotteita.

– Proteesien kiinnitysliimat ja -jauheet sekä tekohampaiden puhdistustabletit ovat yllättäneet. En tiedä miksi niitä varastetaan niin paljon. Onhan se tietenkin kalliimpaa kuin joku hammastahna, ja mummelit tarvitsevat niitä ilmeisesti aika paljon. Tyhjiä paketteja löytyy usein pitkin myymälää. Proteesijauheita vievät ovat ovelia, koska varkaita ei ole vielä saatu kiinni. Jostain hyllyjen välistä löytyy vain kuoria, kauppias Satu Manner-Kallio paljasti Staralle.

Toinen yllättävä suosikki liittyy suomalaisten suosimaan nautintoaineeseen.

– Pikakahvit, eli murukahvit. Ne lähteävät saman tien. Jos ne laitetaan kahvihyllyyn, niin ne lähtevät nanosekunnissa. Meidän oli pakko siirtää ne kassalle. Tilasin sitä enemmän ja seuraavana päivänä huomasin, että kaikki oli myyty ja joudun tilaamaan lisää tavaraa. Sitten katsoin saldoja, niin yhtään ei oltu myyty. Sama toistui, jolloin siirrettiin ne kassalle. Ilmeisesti niitä on helppo jälleenmyydä. Sama juttu on myös lisäravinteiden ja sellaisten kanssa, Manner-Kallio kertoi.